Loading...
GiriÅŸ Yap Hesap OluÅŸtur

Çağrı Merkezi / 0 555 140 68 68

2019 Konut Fiyatları Ne Olur?

Anasayfa Yazılar 2019 Konut Fiyatları Ne Olur?
Sevdiklerinizle Paylaşın

2019 Konut Fiyatları Ne Olur?

2019 Konut Fiyatları Ne Olur?

2019 yılında konut fiyatlarının nasıl seyredeceği son günlerde merakla takip edilen bir konu haline gelmiştir. Bu hususta hem alıcı ve satıcının hem de yatırım yapmak isteyen kişilerin yeterli ve doğru bir araştırmayla kendi bütçelerine ve dolasıyla ülke ekonomisine faydalı bir hamle yapmaları gerekmektedir.

Konut fiyatlarının düşmesine rağmen, konut satışlarının artmaması hem faizlerin çok yüksek seyretmesiyle hem de konuta yatırım yapmak isteyen insanların değişken ekonomik değerler sebebiyle, acaba fiyatlar biraz daha düşer mi gibi sorulara yanıt aramaya çalışmasından kaynaklanmaktadır. Geçtiğimiz aylarda merkez bankasının yaptığı açıklamaya göre; Türkiye genelinde reel olarak konutta yüzde 15 düşüş yaşanmıştır. Bu düşüş daha ne kadar daha devam eder diye sorduğumuz zaman bu konuyla alakalı farklı yorumlarla karşılaşabilmekteyiz. Özellikle üretici açısından bundan daha fazla bir düşüş yaşanmaz diyenler olduğu gibi diğer bir yandan elinde stoğu olan müteahhitlerin yanında bir de ikinci el piyasacılardan satışta bekleyen bir takım gayrimenkuller bulunmaktadır. Dolayısıyla; bu durumda sıfır ve ikinci el konut satışlarında birbirleri arasında bir rekabet durumu yaşanması kaçınılmazdır. Üretici; önce ki dönemlerde daha yüksek fiyatlardan satış yaptığı konutları belli bir fiyatın altında satmaz istemezken, son dönemlerde talep ve piyasa duruşu olmasından dolayı daha düşük fiyatlarla alım satım yapmak zorunda kalabilmektedir.

FÄ°YAT NASIL BELÄ°RLENÄ°R?

Bugüne kadar müşteri ÅŸikayetlerinesürekli konu olan,  bir gayrimenkulün ya da bir konutun piyasadaki fiyatlarının çok deÄŸiÅŸken olması sebebiyle bir dengesizlik söz konusu olduÄŸuydu. Bu nedenle fiyatların bir denge de gitmesi için,konutlarda esas fiyatı belirleyen ve kendi içerisinde bir takım bölümlere ayrılan bazı deÄŸiÅŸkenler üretildi. Bu deÄŸiÅŸkenler konut fiyatlarını bir düzene sokarak yakından etkilemektedir ancak yine de asıl fiyatı belirleyen piyasanın kendisidir. Piyasada ki arz ve talebin kesiÅŸtiÄŸi noktada esas konut fiyatı belirlenir.

Arzın yüksek, talebin düşük olduğu şu dönemlerde konut fiyatları değindiğimiz yüzdeliklerle devam etmektedir. Önümüzde ki dönemlerde ne olur, Türkiye geneli olarak ne durumda oluruz gibi soruları cevaplayabilmek İçin ekonomik verileri incelemek gerekir.

ANAHTAR KELİMELER: Konut Fiyatları, Faiz ve Mevduat Hesapları, Emlak Sektörü, Gayrimenkul

Hemen ücretsiz ilan verin, kısa sürede alıcı bulun.

Ãœcretsiz Ä°lan Ver!

Hemen
Ä°lan BaÅŸvurunuzu
Yapın.

Danışmanlarımız
BaÅŸvurunuzu
Ä°ncelesin.

İlanınız
Tüm Ağımızda
Ücretsiz Yayınlansın!

Emlaktaciri bilgi almak için, Hemen Arayın! 0 555 140 68 68

Copyright © 2016. Her Hakkı Saklıdır.